Opis proizvoda

Paletni regali mogu biti konstrukcije visine do 20 m i za nosivost police do 4500 kg. Stranice regala spojene su vijcima i mogu u jednom polju nositi do 25 tona. Nosači paleta se proizvode u više duljina i vrsta profila i mogu se pomicati po visini bez spajanja vijcima.

Najčešće se regali pune standardnim euro paletama, a po potrebi se na svaki nivo može staviti podnica od čeličnog lima, rešetki, iverice, daske i sl, čime se dobiva polica za odlaganje materijala nestandardnih dimenzija.

Najčešći i najekonomičniji način rasporeda regala je postavljanje regala u dugačke redove s hodnikom od 3 m za prolaz regalnog viličara – povoljna cijena regala i viličara, mogućnost lake prilagodbe i preseljenja konstrukcije, niski troškovi održavanja.

Visokoregalno skladište povećava iskoristivost skladišnog prostora jer je hodnik između regalnih redova maksimalno širok 2 m. Koriste se visokoregalni i komisioni viljuškare tipa MX / ETX / EKX, koji velikom brzinom uzimaju paletu i voze je u prostor za komisioniranje. Viljuškari pravac kretanja održavaju pomoću podnih vodilica ili induktivno.

Poseban oblik regala su gravitacioni ili protočni za paletna pakiranja robe gdje se polica sastoji od čeličnih kotačića pod nagibom od 3-5 %.  Njime se osigurava isporuku roba iz skladišta ili pogona po principu FIFO ( first in, first out – prvi ulazi, prvi izlazi). Brzina kretanja paleta može se regulirati kočnicama ili promjenom nagiba.

Zatraži upit